07 februar, 2010

Hviskelek for quiltere....

Vi har i vinter hatt "Hviskelek for quiltere".
Et av medlemmene kom med idéen i høst, tok jobben med å organisere dette, og presenterte resultatet på forrige møte. Seksten interesserte hadde skrevet seg på ei liste, og ble fordelt i fire grupper.
Første mann på lista fikk utdelt et foto, som man skulle la seg inspirere av til å sy en quilt i A4-format. Den neste på lista fikk så utdelt kun quilten, og skulle sy en ny inspirert av den igjen.
Slik fortsatte det til alle i gruppen hadde sydd.
Dette ble selvfølgelig holdt strengt hemmelig, slik at ingen andre hverken i gruppen eller ellers i laget fikk se disse quiltene før de ble presentert for en spent gjeng på medlemsmøtet i februar. Det var veldig artig å være med på dette, og mange ønsker seg en ny runde til høsten.
Under følger resultatene fra Gruppe 1 og 2,og bildene ligger i den rekkefølgen de ble laget.
Hvis du dobbeltklikker på bildene blir de større, og du får se de flotte detaljene.
Quiltene fra de to andre gruppene kommer en annen dag....


Gruppe 1

Her er fotografiet som er utgangspunktet for både gruppe 1 og 2.
Grete - som er initiativtaker og arrangør for leken, har tatt bildet mot vinduet i syrommet sitt.
Wenche var først ut i denne gruppen.
Hun har scannet bildet og overført deler av det til stoff som hun har bygget videre på.Så var det Beate sin tur... Hun var ikke på møtet og fikk fortelle om sitt, men vi kan tenke oss at hun videreførte noe av det grønne og huset utenfor vinduet.Aashild fortsatte med hus, hun fortalte at dette var like etter cupseieren til Aafk, og er også inspirert av feiringen på St. olavs plass i etterkant av den. Men som opprinnelig Rosenborgsupporter har hun beholdt de fargene i lukkekanten....Siste bidrag i denne gruppen ble sydd av TorillR. Hun videreførte husene, og fikk sydd disse over papir - noe hun hadde hatt lyst til lenge.Gruppe 2

Denne gruppen fikk utdelt det samme fotografiet som Gruppe 1.
Marthe var først ut, og til forskjell fra Gruppe 1 har hun fokusert på flaskene.Torill var neste... flaskene inspirerte - i en annen utgave.Åse O fortsetter med flasker.. Brukte foto printet på stoff, for så å applikere og quilte flere flasker på dem igjen.Alfhild forbinder flaskene med fest - som ga dette reultatet.

Ingen kommentarer: