17 september, 2012

Buggy Barn kurs med Helle Løvenskiold

Helgen 14. - 16. september arrangerte quiltelaget kurs i Buggy Barn teknikk.   Vi hadde vært så heldige å få Helle Løvenskiold til å holde kurset for oss, og vi var 12 forventningsfulle damer som møtte opp fredag ettermiddag.  Kurset gikk over 18 timer, fordelt på 3 timer fredag, 9 timer lørdag og 6 timer søndag.  Her må forfatteren/fotografen erkjenne at hun med stort overmot gikk på Lappestua noen dager før og kjøpte vatt. "For vi skal jo bare sy sammen noen hjerter..." og atten timer ved symaskina er jo ganske mye, ikke sant!   

Under ser vi Helle fortelle om de vakre teppene hun hadde tatt med for å vise oss.  På veggen henger teppet vi skulle sy - Heart Crazies - og hun holder opp sin versjon av Stargazey Quilts Leavez.


Helle hadde også tatt med seg et annet Buggy Barn teppe, og vi var mektig imponert over hvor flott det var.  Men slik hun forklarte det, tror jeg de fleste av oss var glade for at vi startet med hjerteteppet :-)Godt humør og pågangsmot var en viktig innsatsfaktor.  Ved siden av Marte ligger hennes 30 stoff.  Den første utfordringen vi hadde - før vi møtte opp på kurset - var å finne 9 eller 10 stoff i samme farge, og tilsvarende i to andre farger.  Til sammen 27 eller 30 stoff.  Som dere vil se lenger ned i innlegget, var det et stort spekter i fargevalg.  Noen hadde originalfarger fra mønsteret, noen hadde typiske høstfarge, noen pastellfarger - og det ble like fint alt sammen :-)Teknikken ligner på stable-og-skjære, men etter opptegnet mønster, og alt skjæres opp og flyttes på etter et visst mønster før vi begynner å sy.  Vi fant fort ut at det var viktig å holde tunga beint i munnen.
Både mens vi skar stoffet og mens vi sydde. 


Bare se hvor fokuserte vi var!  Helle var en dyktig og flink lærer, og forklarte slik at vi alle fikk med oss hva hun mente. 


Det var god styrketrening å skjære til dette - gjennom 9 lag med stoff OG et lag frysepapir samtidig.  Det var en stor fordel å ha skarpe blad på skjærehjulet!


Det var dette med å ha tunga beint i munnen, da...  Og veldig morsomt å holde på mens alle andre står og ser på.  Konsentrasjon....


Var det spørsmål, eller dukket det opp problemer, var Helle der med forklaringer og gode råd.  "Problem? Neida, dette ordner vi greit" var gjennomgangstonen.  Da er det så kjekt å være på kurs! 


I følge Helle er det tre kategorier kursdeltakere.  Det er noen som er Snegler, noen er Speedy Gonzales, men de fleste er midt i mellom.  Det var nok ingen Snegler her (skryte, skryte...) men her er to som var i kategorien Speedy Gonzales. Disse kommer vi tilbake til lenger ned. 


Med denne teknikken ble blokkene seende litt aparte ut da de var ferdige.  Noen var litt smale over skuldrene og brede nederst, mens andre var litt rettere.  Her får vi gjennomgang på hvordan vi skulle tenke når vi skulle renskjære alle blokkene. 


Kjedesøm var en grei teknikk å bruke - vi sydde meter på meter...


... og begynte å tenke på å sy girlandere til juletreet eller vimpelrekker.  Effektivt var det uansett :-)


Det kjekke med dette mønsteret at det var bare ET punkt som måtte stemme med sømmene.  Det var for at det ikke skulle bli hakk i hjertet.  Med litt pirk og tålmodighet ble det bra, det også.Åse Speedy Gonzales ble først ferdig med alle sine 27 blokker.  Da var klokken nesten 16.00 søndag ettermiddag, og kurset var omtrent over.  Fotografen som trodde hun skulle få ferdig hele quilten i løpet av helgen måtte svelge sin stolthet og erkjenne at joda, hun også ble ferdig med blokkene den ettermiddagen, men noen ferdig quilt ble det ikke.


Her er Speedy Gonzales nummer to.  Ann Karin liker å sy miniatyrer og skalerer gjerne ned mønstre - det hadde hun gjort her også. Lekkert hjerte, ikke sant! Under er et knippe av hjertene som ble sydd.  Med 12 damer som alle valgte ulike fargekombinasjoner ble det mange forskjellige hjerter.  Nå ser vi fram til at teppene blir ferdige og vist fram på et medlemsmøte i nær fremtid.  

Og så hilser vi til Helle Løvenskiold og takker for en intens, kreativ, lærerik og hyggelig kurshelg!    


Ingen kommentarer: